top of page

Dansinitiatie

Op een speelse en creatieve wijze worden de basishoudingen en passen van klassieke dans (ballet) aangeleerd. De kinderen leren zich bewust worden van hun lichaam en de ruimte. We leggen extra accenten op muzikaliteit, beleving en expressie. Dansplezier gegarandeerd!

Danslab

Men leert een klassieke dans aan als aanvulling op de dansles zodat er een andere visie op de oefeningen ontstaan. In deze lessen wordt er tevens gewerkt aan expressie. Ook improvisatie komt aan bod. Hier wordt creativiteit, uitstraling en muzikaliteit benadrukt en gestimuleerd.

Er wordt ook aandacht geschonken aan het dansante aspect, zonder de techniek uit het oog te verliezen: muzikale invulling, het exploreren van de eigen bewegingsmogelijkheden, choreografie en compositie,…

Danslab klassieke dans

 

In de lessen klassieke dans (of klassiek ballet) spelen techniek en sierlijkheid een zeer belangrijke rol. De les klassieke dans is uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding. De oefeningen worden aan de barre en ‘au milieu’ gedaan, waarbij extra aandacht is voor coördinatie, beheersing en uitvoering. In een meer gevorderd stadium wordt er op spitzen gedanst.

Klassiek ballet is een dansdiscipline op zich, maar vormt tegelijk een ideale basis en ondersteuning voor alle andere dansvormen en stijlen.

bottom of page