top of page

Animato

‘Violinissimo’ : een vioolcursus voor kinderen vanaf 4 jaar.

Leerkrachten voor de drie campussen zijn Lore Vancauwenberghe (Overijse),
Joke Van Tilborg (Tervuren) en Ortwin Lowyck (Hoeilaart)

 

Blokfluitcursus : voor kinderen van 6 tot 8 jaar. 
Op woensdag gaan de lessen door op campus Overijse, op donderdag op campus Hoeilaart. Leerkracht is An Vanbeckevoort

Eenzelfde project loopt  ook voor dwarsfluit  (6 tot 8 jaar). Mogelijke lesdagen zijn dinsdag, woensdag en vrijdag en Catherine Daron is de leerkracht.

 

Ook de koperfamilie komt aan bod met als lesgevers Roger Derongé, Robby Boone en Elke De Ridder (hoorn); lesdag en -uur in samenspraak met de leerkrachten.  http://www.bravoer.be/muziekinitiatie.php

Slagwerk kan ook, hier zorgt Mark Snackaert voor het juiste ritme. Deze lessen gaan door in pachthof Stroykens, Merenstraat 19 Tervuren (Duisburg)

De les instrumentinitiatie volgt de verlofkalender van de APKO.  Inschrijvingsgeld voor het ganse schooljaar bedraagt € 150.


Lesdag en -uur worden vastgelegd in samenspraak met de leerkracht.

De vzw ANIMATO is een vereniging die muzische projecten ondersteunt om de allerjongsten ook een kans te bieden reeds met muziek en dans te starten. Het  Deeltijds KunstOnderwijs hanteert  bepaalde richtlijnen  betreffende instroomleeftijd

(6 jaar voor dans en 8 jaar voor woord en muziek)  Bij Animato kunnen deze jonge talenten  reeds terecht in afwachting van hun instap bij de APKO.

 

ANIMATO werkt met leerkrachten die verbonden zijn aan de APKO.

 

Muziekinitiatie voor 6- en 7 jarigen  (1ste en 2de leerjaar)   
Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar ontdekken de wondere wereld van de muziek. Doorheen het jaar  worden er zowel bestaande liedjes als eigen liedjes gezongen en gespeeld en wordt er geluisterd naar en nagedacht over allerlei soorten muziek. Samen ontwerpen we nieuwe geluiden en eigen muziek die we zowel op echte slagwerkinstrumentjes en blaasinstrumenten als zelfgemaakte muziekinstrumenten of alledaagse voorwerpen kunnen laten klinken. Aan de hand van spel en beweging komen ook de parameters van de muziek uitgebreid aan bod. Een gevarieerd aanbod om de leerlingen wegwijs te maken in de gevarieerde mogelijkheden die muziek te bieden heeft. Muziekinitiatie is een ideale voorbereiding op de mogelijke instap van de kinderen van acht jaar aan de APKO.

De lessen  volgen de verlofkalender van de APKO en worden gegeven op  zaterdag op campus Hoeilaart van 14:30 tot 15:30 uur door Sarah Mertens; eerste les op zaterdag 14 oktober.

Inschrijvingsgeld voor het ganse schooljaar bedraagt € 150.

Voor meer info over één van de cursussen :  animato.overijse@gmail.com  

Inschrijven  voor een sessie in het schooljaar 2017-2018 kan vanaf september  : inschrijvingsformulier 

De lessen bij Animato starten vanaf de eerste week van oktober.

bottom of page