muziek

Domeinoverschrijdende Initiatie

Tijdens deze lessen verweven we verschillende aspecten van de podiumkunsten. Spelplezier staat voorop. Spelen! Met woorden, muziek, lichaam en klanken. Zo leggen de kinderen bewust en onbewust een stevige basis. We laten alle spontaniteit en creativiteit in ons los. We beperken ons niet tot afgewerkte producten, de zoektocht en het experiment staan centraal. We denken niet in vakjes maar laten de disciplines elkaar bestuiven. Na twee jaar kan je dan de richting kiezen die het beste bij je past.

Muziekinitiatie

Tijdens de muziekinitiatie worden de kinderen op een speelse wijze ondergedompeld in de magische wereld van de muziek. We gaan op ontdekkingstocht door de verschillende aspecten van muziek zoals klank, expressie, ritme, harmonie en de instrumenten Het kind leert op deze wijze de taal van de muziek begrijpen en gebruiken. Het kind kan via deze wijze met een rugzakje vol muzikale bagage zijn traject binnen onze academie starten.

Vanaf het tweede jaar initiatie kan het kind een instrument volgen in de klassen waar de capaciteit niet overschreden is.

Muzikale en culturele vorming

In de lessen muzikale vorming  (2de graad) leren we onze stem te gebruiken, oefenen we klanken en ritmes, leren we noten lezen en trainen we ons gehoor. De cursus vormt de basis om op een gezonde wijze het instrument te leren spelen. Wat je leert tijdens deze lessen oefen je praktisch in tijdens het groepsmusiceren tweede graad. Het is een vak waar je sowieso de vreugde ervaart van het 'samen muziek maken'.

Culturele vorming (3de graad) biedt het vervolg op muzikale vorming. Je zet op praktische en explorerende wijze je zoektocht verder in de muziekwereld. Je leert complexe ritmes te ontcijferen, je leert je partituur te ontleden en leert alles te zien binnen de historische context.

Dit vak vormt de sleutel om te ontdekken wat er leeft in de wereld van de muziek.

 

Muziekgeschiedenis (MG)

 

In de cursus muziekgeschiedenis (enkel hogere graad) maak je doorheen de verschillende leerjaren kennis met de geschiedenis van de klassieke en hedendaagse muziek. Luisteren, ervaren en ontdekken zijn de sleutelwoorden voor deze boeiende tocht. De lessen worden gebracht door musicoloog Arthuur De Vis.

Campus Overijse
Justus Lipsius

 

P.I. Taymansstraat 10

3090 Overijse

02 687 68 05

info@apko.be

       Campus Tervuren     

 

H. Boulengerlaan 7

3080 Tervuren

02 687 68 05

info@apko.be

Campus Hoeilaart

 

Overijsesteenweg 16

1560 Hoeilaart

02 687 68 05

  info@apko.be