over APKO

Wie zijn we?

De academie voor Podiumkunsten Overijse of kortweg APKO is een instelling van het Gemeenschapsonderwijs. De APKO biedt in de regio van de druivenstreek sinds meer dan 30 jaar kwaliteitsvol kunstonderwijs aan in de podiumkunsten muziek, woordkunst en dans. Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen kunnen hiervoor terecht op de APKO-campussen in Overijse, Hoeilaart en Tervuren.

Missie en visie

"Elk kind wordt als kunstenaar geboren; de vraag is wat er mee gebeurt wanneer het opgroeit."

 

Deze uitspraak van Pablo Picasso staat centraal in de visie van de APKO. De academie wil via kwaliteitsvolle opleidingen in de podiumkunsten leerlingen de kunstenaar die ze zijn laten ontdekken, hen artistiek vormen en hun persoonlijkheid verrijken.  APKO reikt op pedagogische wijze de wondere wereld van muziek, woord en dans in haar vele facetten aan om elk individu in zijn/haar artistieke en persoonlijke eigenheid ten volle te laten groeien.

 

Muziek, woord en dans spelen zich in de kunstwereld doorgaans af op een podium.  Maar een podium vinden we eigenlijk overal: thuis voor je ouders, in de academie voor je medeleerlingen, op het schoolfeest of bij een begrafenis, bij een vriend of vriendin op bezoek, in een grote schouwburg, theater of concertzaal,…
Bij APKO streven wij ernaar dat leerlingen zichzelf kunstzinnig leren uitdrukken: een monoloog voeren, een duet dansen of spelen in een echt orkestje… Dit zijn van de meest boeiende en verrijkende dingen die je als mens kan beleven.

 

Het hele APKO-team staat klaar voor onze nieuwe artiesten in wording. Ook zullen leerlingen die minder graag in het grote spotlicht staan, zich ten volle kunnen ontwikkelen in onze academie. Grote of kleine ambities: iedereen met een hart voor kunst is van harte welkom.

Campus Overijse
Justus Lipsius

 

P.I. Taymansstraat 10

3090 Overijse

02 687 68 05

info@apko.be

       Campus Tervuren     

 

H. Boulengerlaan 7

3080 Tervuren

02 687 68 05

info@apko.be

Campus Hoeilaart

 

Overijsesteenweg 16

1560 Hoeilaart

02 687 68 05

  info@apko.be